itulau

tala fou

Novel Corona virus ua lipotia i Egelani, Aferika i Saute ma Nigeria talu mai Tesema.O le tele o atunuu i le lalolagi na vave tali atu, e aofia ai le faasaina o vaalele mai Peretania ma Aferika i Saute, ae o Iapani na faasilasilaina o le a taofia le taliaina o tagata mai fafo e amata i le Aso Gafua.

E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le Iunivesite o Johns Hopkins i Amerika, o le numera o mataupu COVID-19 ua sili atu i le 80 miliona ma le numera o tagata maliliu ua sili atu i le 1.75 miliona e pei o le Aso Sa muamua i Beijing.

E le o se mea e ofo ai le suia o le virus Corona fou, ona o le RNA virus lea e iai e vave tele le suiga.O le Novel Corona virus e sili atu ona mautu nai lo isi fa'ama'i RNA e pei o fa'ama'i influenza.O le Novel Corona virus e fesuisuiai i se saoasaoa e sili atu le lemu nai lo siama o le influenza, e tusa ai ma le WHO sili saienitisi Sumiya Swaminathan.

Novel Corona virus suiga ua uma ona lipotia.Ia Fepuari, mo se faʻataʻitaʻiga, na iloa ai e le au suʻesuʻe se faʻamaʻi o le Corona virus ma le D614G mutation lea na faʻasalalau tele i Europa ma Amerika.O nisi suʻesuʻega ua maua ai o le siama e iai le suiga o le D614G e sili atu ona fetuutuunai.

E ui lava i le tele o suiga o le kenera i le siama talu mai le amataga o le COVID-19, e leai se tasi o suiga ua iloa, e aofia ai ma le tasi i Peretania, na i ai sona aafiaga taua i fualaau faasaina, togafitiga, suʻega poʻo tui, o le tala lea a le WHO i le Aso Lulu.

Fa'amolemole fa'afeso'ota'i i matou pe a e mana'omia se pepa su'ega fa'ama'i ole COVID-19.

fou

fou


Taimi meli: Tes-28-2020